Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Τώρα είναι 27 Ιαν 2021, 09:26Απαντήστε στο θέμα  [ 6 Δημοσιεύσεις ] 
Απόρριψη αίτησης του Ιχνηλάτη για εξαίρεση του 24ωρου! 
Συγγραφέας Μήνυμα
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 27 Απρ 2005, 17:22
Δημοσιεύσεις: 487
Δημοσίευση Απόρριψη αίτησης του Ιχνηλάτη για εξαίρεση του 24ωρου!
ΕΘΕΑ έγραψε:
Προς
ΙΧΝΗΛΑΤΗ
κ Ι. Αθανασίου

Κύριε Αθανασίου

Σχετικά με την επιστολή σας που αφορά αίτημα εξαίρεσης και διοργάνωσης του αγώνα σας κατά τις νυκτερινές ώρες έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.

Ένα από τα βασικά μελήματα της ΕΘ.Ε.Α είναι η θέσπιση κανόνων και η εποπτεία ΑΣΦΑΛΟΥΣ διεξαγωγής των αγώνων αυτοκινήτων στη χώρα μας. Η ασφάλεια πρωτίστως και η τήρηση των κανονισμών σε συνέχεια είναι οι παράγοντες που προσδιορίζουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Με γνώμονα τα προαναφερθέντα η ΕΘ.Ε.Α αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να θεσπίσει οκτάωρη διακοπή κατά τη διάρκεια της νύκτας όπως επακριβώς ορίζεται στο Πλαίσιο Διεξαγωγής Αγώνων 4Χ4 για το2010.
Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι το γεγονός πως κατά το παρελθόν σε αντίστοιχους αγώνες δεν παρουσιάσθηκαν σοβαρά προβλήματα δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει δεδομένου ότι το θέμα του απολογισμού ατυχημάτων ανάγεται στη σφαίρα της στατιστικής ενώ εμάς στόχος μας είναι η πρόληψη. Και είναι πρόληψη όταν ανησυχούμε αν ένας καθημερινός οδηγός, χωρίς αγωνιστική πείρα (αλλά ενδεχομένως και οδηγική) λαμβάνει μέρος σε νυκτερινούς εικοσιτετράωρους αγώνες τύπου «παιδειάς» μέσα στα βουνά σε κατά την άποψή σας «….ασφαλείς διαδρομές και απαιτητικά κομμάτια που δεν αφήνουν τα πληρώματα να χαλαρώσουν».
Παράλληλα μπορεί τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης να βοηθούν στη παρακολούθηση και στον εντοπισμό των πληρωμάτων, όμως η λειτουργία αυτή έχει περιορισμένες δυνατότητες πρόβλεψης που σε τελευταία ανάλυση είναι και το ζητούμενο ενώ παράλληλα δεν προσφέρει απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα .
Η συμμετοχή πολλών πληρωμάτων δε μπορεί να θεωρηθεί σαν καταξίωση ενός αγώνα, αντίθετα τοποθετεί τον πήχη υψηλότερα (και) σε θέματα ασφαλείας, έτσι ώστε να θεωρηθεί ακόμη πιο επιτυχημένος αποτελώντας πρότυπο για τους υπόλοιπους και φυτώριο για νέους –και κατά συνέπεια άπειρους- αγωνιζομένους.
Εξετάζοντας και αναλύοντας τα πιο πάνω δεδομένα θεωρούμε ότι δεν συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης του αγώνα σας από το διαμορφωμένο πλαίσιο το οποίο διαμορφώθηκε μετά από συγκερασμό και συνεκτίμηση απόψεων και προτάσεων πολλών ενδιαφερομένων φορέων όπως Οργανωτών Αγωνιζομένων και Στελεχών του χώρου.
Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για να εξετάσουμε και εφαρμόσουμε τις όποιες εποικοδομητικές προτάσεις σας που σχετίζονται με την ασφάλεια, την ομαλή διεξαγωγή και το μέλλον των αγώνων στα πλαίσια των κανονισμών της FIA του ΕΑΚ και της Ελληνικής πραγματικότητας.

Από τη γραμματεία της ΕΘ.Ε.Α.


Μετά από αυτό ποιός ο λόγος συνέχισης της όποιας συζήτησης;

Η ΕΘΕΑ, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, δίνει την χαριστική βολή στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ αγώνα 4Χ4 που γίνεται στη χώρα μας. Και βέβαια απαντά σε όλους αυτούς που διατείνονταν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα. Τελικά φανερώθηκαν ποιοι αγαπούν τους αγώνες 4Χ4 και ποιοί ενδιαφέρονται μόνο για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ας δούμε τι θα απαντήσουν μετά τα σημερινά.

Ο Ιχνηλάτης θα προσπαθήσει να επανέλθει με τον 24ωρο, αλλά μάλλον αυτό είναι απίθανο για το 2010, κάτω από τις σημερινές συνθήκες, σεβόμενος την προτίμηση των αγωνιζόμενων στον αγώνα, όπως αποδεικνύεται και από την ψηφοφορία στο to4x4.gr.

Η πορεία της Ομοσπονδίας 4Χ4, οι αλλαγές στο χώρο και η εξερεύνηση άλλων λύσεων, είναι αυτές που θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στο τι θα γίνει.

To διοικητικό συμβούλιο του Ιχνηλάτη.

_________________
big is beautifull
Γιάννης Αθανασίου
www.tetrakinisi.gr


31 Μαρ 2010, 14:55
Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δημοσίευση 
Γιαννη γεια σου

Κριμα που ο αγωνας δεν θα πραγματοποιηθει γιατι πραγματικα ειναι ενα στολιδι στο χωρο της τετρακινησης.Ειχα συμμετασχει και εγω παλαιοτερα ως συνοδηγος στο πρωτο 24ωρο που ειχες διοργανωσει με μεγαλη επιτυχια εξω απο τον ΣΑΡΑΚΑΚΗ.

Θα περιμενα ομως απο τον ''γκουρου'' της τετρακινησης να κατονομασει ποια συμφεροντα εξυπηρετει η ΕΘΕΑ.Εαν δεν το κανεις αυτο τοτε μου δημιουργειται η εντυπωση οτι η ΕΘΕΑ με την ομολογουμενως απαραδεκτη αποφαση της βλαπτει τα δικα σου συμφεροντα.

Οποτε μην χρησιμοποιεις το βημα που σου παρεχει αυτο το φορουμ για τα δικα σου συμφεροντα.

ΜΕΝΙΟΣ


31 Μαρ 2010, 15:47
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 27 Απρ 2005, 17:22
Δημοσιεύσεις: 487
Δημοσίευση 
Να θυμίσουμε κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία. Το 2004 και το 2005 o 24ωρος αγώνας του Ιχνηλάτη έγινε σε συνεργασία με το Αγωνιστικό Τμήμα της ΕΛΠΑ, στο οποίο στελέχη ήταν τα περισσότερα από τα σημερινά μέλη της ΕΘΕΑ.

Τότε ο αγώνας ήταν ασφαλής. Σήμερα είναι επικίνδυνος. Για τα ίδια άτομο.

ΥΓ. Να μη γίνονται νυχτερινοί αγώνες ζήτησαν απο την ΕΘΕΑ ο κύριος Αλέξος Αποστολίδης και ο κύριος Σπύρος Κατσιμαλής, διοργανωτές αντίστοιχων αγώνων. Για το 2009 οι αγώνες τους είχαν 15 και 10 συμμετοχές αντίστοιχα. Ο 24ωρος είχε 107.

_________________
big is beautifull
Γιάννης Αθανασίου
www.tetrakinisi.gr


31 Μαρ 2010, 16:55
Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 02 Μαρ 2005, 18:51
Δημοσιεύσεις: 9506
Τοποθεσία: Ωρωπός Αττικής (190 15)
Δημοσίευση 
Γιάννη προσωπικά το μόνο που έχω να αναφέρω τόσο για την ανακοίνωση της ΕΘΕΑ όσο και για τους αγώνες γενικότερα είναι ότι η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ που πιστεύω ότι θα πρέπει να καλύπτεται ειναι η ασφάλεια όχι μόνο των διαγωνιζομένων αλλά και των υπολοίπων χρηστών των δρόμων (πεζών και οδηγών).

Αν λοιπόν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα (και δεν μιλάω μόνο για το 24ώρο αλλά για όλων των ειδών τους αγώνες ή συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε ανοικτούς δρόμους, ασφαλτοστρωμένους ή μη, ή ακόμη και σε χωράφια που υπάρχουν άλλοι άνθρωποι ή οχήματα) τότε θα πρέπει είτε να υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ έλεγχος είτε να ακυρώνεται, αναβάλεται η διοργάνωση.

Αν τώρα η αρνητική εξέλιξη για τον 24ωρο αγώνα δημιουργήθηκε λόγω συμφερόντων αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Αν συμβαίνει απλώς δικαιώνει την εδώ και δεκαετίες ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ μου ότι το κύκλωμα των αγώνων, οργανωμένων συγκεντρώσεων κλπ κρύβει συμφέροντα. Για αυτό και συστηματικά απέχω προσωπικά και με όποιο τρόπο μπορώ από τους αγώνες (αν και νομίζω ότι όσοι ξέρουν γνωρίζουν την εμπλοκή μου σε άλλους είδους και με παγκόσμιο κύρος διοργάνωση) και όταν μου είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο για συγκέντρωση (και όχι για αγώνα) είχα προσπαθήσει να ζητήσω να γίνεται ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και με ασφάλεια είτε ακόμη καλύτερα να μην γίνεται ή να γίνεται με απολύτως ελεγχόμενο τρόπο και σε μικρό μέγεθος.

Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός και αυξάνονται οι συμμετοχές ή μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων βαδίζουμε με στατιστική βεβαιότητα στο να συμβεί κάτι που θα έχει εξαιρετικά δυσάρεστες επιπτώσεις σε απώλειες ζωών (όχι ζώων) ή σε σοβαρούς τραυματισμούς.


Είμαι σίγουρος ότι από πλευράς του Ιχνηλάτη έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και υποστήριξη για να μην συμβεί κάτι τέτοιο αλλά όταν στην εξίσωση μπαίνουν παράμετροι όπως η απειρία των οδηγών, το μπάχαλο των τεχνικών ελέγχων (και έχουμε ζήσει το αλλαλούμ με το θέμα αυτό ε?), τα αποδεδειγμένα επικίνδυνα στημένα αυτοκίνητα που ναι μεν καλύπτουν τις προδιαγραφές του τεχνικού ελέγχου αλλά δεν καλύπτουν προφανή πράγματα, τότε οι όποιες καλές προθέσεις και η σωστή οργάνωση υπάρχουν (και κανείς δεν τις αμφισβητεί στο πρόσωπο του Γιάννη και στην καλή φήμη του Ιχνηλάτη) πολύ απλά δεν επαρκούν.

Ετσι επιθυμώ να δεχθώ ότι η απόφαση της ΕΘΕΑ πηγάζει κατ' αρχάς από την μέριμνα για την ασφάλεια και όχι ουσιαστικά και μόνο από συμφέροντα.
Δυστυχώς γνωρίζοντας ότι ζούμε στην Ελλάδα δεν μου φαίνεται και αδύνατο να συμβαίνουν τα πιό πάνω αλλά με αντίστροφη σειρά.

Θεωρώ απαράδεκτο όμως να λαμβάνεται μία τέτοια απόφαση μετά από τόσο καιρό από την προκήρυξη του αγώνα. Μου θυμίζει μάλιστα μία αντίστοιχη περίπτωση πριν από 15 μήνες που ξαφνικά και απροειδοποίητα άλλαξαν ημερομηνίες σε συγκέντρωση για λόγους που τελικά αποδείχθηκαν όχι μόνο γελοίοι αλλά και ανύπαρκτοι. (τα συμφέροντα που λέγαμε πιό πάνω)

Γιάννη το μόνο που έχω να πω για να τελειώσω (και σας κούρασα αλλά νομίζω ότι αξίζει να τα λέμε αυτά) είναι να μην το βάζεις κάτι και εύχομαι η νέα προσπάθεια την Ομοσπονδίας οδηγών αγώνων τετρακινήτων οχημάτων να φέρει επιτέλους την γαλήνη και την συμπνοια ανάμεσα στην αδελφότητα των τετρακινήτων οδηγών, όχι μόνο για τους αγώνες αλλά και για αυτό που όλοι μας κυρίως αγαπάμε και θα έπρεπε να είναι αυτό που μας νοιάζει κυρίως. Η διασκέδασή μας, η ασφάλειά μας και η παρέα μας στις εκτός δρόμου διαδρομές και η προστασία της φύσης που μας φιλοξενεί και την οποία πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι έχουμε δανειστεί και δεν μας ανήκει.

Αντρέα ο Μένιος είναι μέλος του φόρουμ μας και μπορεί να έχει την άποψή του όσο αυτή δεν υβρίζει κάποιον συνάδελφο ή τρίτο άτομο χωρίς οι ύβρεις ή οι κατηγορίες να έχουν πραγματική υπόσταση και να μπορούν να αποδειχθούν. Εμάς είναι χαρά μας να τον έχουμε μαζί μας και να "γκρινιάζει" (το λέω με την χιουμοριστική πλευρά). Αλλωστε έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίζουμε το θέμα από πολλές πλευρές και να κάνουμε το φόρουμ μας αυτό που πραγματικά είναι. Διαδικτυακός χώρος συζήτησης που μπορούμε να αναρτούμε τις απόψεις μας προς συζήτηση.

Και καλέ φίλε και συνάδελφε Μένιο το να έχεις κάποιος συμφέρον από αυτά που γράφει δεν είναι κακό, φτάνει αυτά που γράφει να είναι αληθινά, τεκμηριωμένα και προς όφελος και άλλων μελών.

Οσο για το θέμα του συμφέροντος του Γιάννη με τους αγώνες (στο οποίο και αναφέρθηκε σαφέστατα ο Μένιος) όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Γιάννης έχει συμμετοχή ή σχέση με τον Ιχνηλάτη και αυτό φυσικά και δεν είναι κακό. Αλλωστε η εμπλοκή του Γιάννη σε τέτοιες δραστηριότητες είναι κάτι που διασφαλίζει το ότι γίνονται σωστά και υπεύθυνα και όλοι μας τον εκτιμούμε για αυτό.
Το μόνο που έχει κάνει και μας έχει πικράνει είναι που πούλησε το Defender και ξαναγύρισε στα γιαπωνέζικα. <χιχιχιχιχιχχι>

Χαιρετώ


Χαιρετώ

_________________
Παντελής Γιαμαρέλλος
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ LAND ROVER (ιδρυτής & μέλος)
Τ.Θ. 9501, 190 15 Ωρωπός
τηλ 22950 37637
φαξ 22950 31818
κιν. 6944 579911
skype: pantelis.giamarellos
pantg@otenet.gr

"Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος ηλιθίου"
(ο αχάριστος μπορεί να επανορθώσει, ο ηλίθιος ποτέ)


31 Μαρ 2010, 17:25
Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 12 Δεκ 2008, 13:29
Δημοσιεύσεις: 2436
Τοποθεσία: ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Δημοσίευση 
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Ανδρέα, ο καλός φίλος και συνάδελφος του Παντελή Μένιος θα πρέπει καταρχήν να δείξει ότι έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το νόημα και την "κοινωνία" του Φόρουμ αυτού γιατί καλή η Λατινογνωσία αλλά ο καιρός θα δείξει....


Επίσης Παντελή και συγνώμη αλλά κάποια όρια πιστεύω ότι είναι καταρχήν σωστό να τηρούνται, εγώ καλό μου φίλο προσφωνώ κάποιον που τον ξέρω χρόνια και έχουμε κάνει στενή παρέα, όχι έναν άγνωστο. Τον άγνωστο δεν το λέω υποτιμητικά για τον Μένιο, απλά κυριολεκτικά. Και δεν υπάρχει ευγενική προσέγγιση του όρου αυτού. Αν γνωρίζεις τον Μένιο προσωπικά τότε να μας το πεις να το ξέρουμε. Ειδάλλως εγώ τουλάχιστον ενοχλούμαι από "σαλιαρίσματα" τέτοιου είδους από ώριμους άνδρες.

Ορίστε, με έκανες και στην "είπα" πάλι :D όπως είχε πει ο Μένιος :D. Και μιλάγαμε και στο τηλέφωνο το πρωί και ανταλλάσαμε ευχές.


Όσον αφορά τον αγώνα θεωρώ ότι ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχουν συμφέροντα και όποιος πιστεύει διαφορετικά πλανάται πλάνην οικτράν. Κρίμα γιατί αυτός ο αγώνας έχει ενδιαφέρον και με κάποιον φίλο συζητούσαμε για την πιθανότητα συμμετοχή μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα (το σχεδόν το λέω απλά για να μην είμαι απόλυτος), που να μην κρύβει συμφέρον. Η ανιδιοτέλεια μπορεί να υπάρξει μόνο από κοινωνικές επαφές μεταξύ ανθρώπων που γίνονται απλά για την κουβέντα, την ανταλλαγή απόψεων-ιδεών και τη συμμετοχή σε κοινά χόμπυ. Όπως πχ σε αυτό το Φόρουμ.

Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να διαφυλάξουμε αυτό.

--


31 Μαρ 2010, 23:42
Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Site Admin
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 02 Μαρ 2005, 18:51
Δημοσιεύσεις: 9506
Τοποθεσία: Ωρωπός Αττικής (190 15)
Δημοσίευση 
Κωνσταντίνε καλημέρα,

ο όρος συνάδελφος καλύπτει όλους μας όσοι ανήκουμε στο φόρουμ αυτό και ιδίως όταν έχουμε και στην κατοχή μας το ίδιο όργανο αυτοβασανισμού.

Και μην ξεχνάς ότι ακόμη και ο συνάδελφος Μένιος εκτίμησε την αίσθηση του χιούμορ που εκείνος έγραψε ότι έχει ο υπογράφων.

Χαιρετώ "διπλέ πράκτορα" !!! <χιχιχιχιχιχι> (αυτό είναι δικό μας αστείο ανάμεσα στον Κωνσταντίνο, τον Κώστα και τον Αντρέα) (βρε μπας και ως διπλοί πράκτορες δουλεύεται για κανέναν υπερκατάσκοπο??? <μπουχαχαχαχαχα>)

_________________
Παντελής Γιαμαρέλλος
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ LAND ROVER (ιδρυτής & μέλος)
Τ.Θ. 9501, 190 15 Ωρωπός
τηλ 22950 37637
φαξ 22950 31818
κιν. 6944 579911
skype: pantelis.giamarellos
pantg@otenet.gr

"Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος ηλιθίου"
(ο αχάριστος μπορεί να επανορθώσει, ο ηλίθιος ποτέ)


01 Απρ 2010, 08:07
Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Απαντήστε στο θέμα   [ 6 Δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.

Ελληνική μετάφραση από το phpbbgr.com